Van Norddeich naar Wilhelmshaven - Reisverslag uit Wilhelmshaven, Duitsland van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu Van Norddeich naar Wilhelmshaven - Reisverslag uit Wilhelmshaven, Duitsland van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu

Van Norddeich naar Wilhelmshaven

Blijf op de hoogte en volg Frans

21 Juli 2022 | Duitsland, Wilhelmshaven

19 juli 2022

Na een warme rit veelal langs de dijk aan de buitenzijde met veel schapen en mooi uitzicht op de wadden en dus veel slib en geen strand kwamen we op de camping Nordsee-Camp Norddeich aan. Grote camping en vol maar gelukkig ook een trekkersveldje. Daar stonden ook een stel die we bij de overtocht van Ditsum naar Petkum al waren tegen gekomen. Gezellig. De camping had een supermarkt en ook een restaurant maar daar hebben we alleen een aankomst biertje gedronken. Zelf 's avonds wat klaar gemaakt. Verder rustige avond.

Afstand: 61 km

Gemiddeld 17,3 km

Echte fietstijd: 3 uur en 30 minute

20 juli 2022

Weer om 7 uur opgestaan. Dit is het vervelendste moment van de dag. Om zeven uur draaien we de ventielen van de luchtbedjes open en in een mum van tijd lig je op de harde grond en zijn alle buren wakker van het gesis (denk ik zelf). Spullen allemaal in de tassen en op de fiets en trappen maar. Weer een mooie tocht maar de omgeving wordt wat saai. Weer aan de buitenzijde van de dijk en aan de binnenkant eindeloze akkers met af en toe een leuk dorpje. Onderweg onze medefietsers weer tegengekomen. Willen naar dezelfde camping als wij. Zij fietsen harder dan wij dus we fietsen apart verder. We hadden de keuze uit 2 campings. 1 direct aan het strand en 1 iets landinwaarts. Die aan het strand had geen schaduw dus hebben we de andere gekozen. De mede fietsers hadden hetzelfde bedacht. We stonden dus weer bij elkaar op een piepklein trekkersveldje op camping Boyungs in Carolinesiel. Boodschappen gedaan en aan de haven het traditionele aankomst biertje gedronken. Zelf weer wat klaargemaakt. Rustige en warme avond met tegenstrijdige weerberichten. De regen kon s nachts om 3 uur beginnen maar ook om 10 uur in de ochtend. Het werd 4 uur in de nacht. Enorme stortbui met harde wind. De tent hield het prima en om 8 uur was het droog. Voor het inpakken wel zo fijn. Zelfs de tent was alweer een beetje droog. Om half 10 afscheid genomen van onze medefietsers. Zij volgen een andere route. Wij op weg naar, Wilhelmshaven. Om elf uur koffie in Jever (van het bekende bier) en tijdens deze pauze begon de regen die veel langer duurde dan voorspeld. Tegen 3 uur aangekomen in Wilhelmshaven waar we een appartement gehuurd hadden aan de Rheinstrasse 62. Eerst naar het vertrekpunt van de veerboot naar Eckwarderhörner waar we morgen heengaan. Goed dat we daar nog even heen zijn gegaan want de boot gaat om 9 uur en om 17.00 uur. Wordt dus niet uitslapen morgen. Vanavond bij de Griek gegeten. Dat was lang geleden.

Afstand : 61,3 km

Gemiddelde: 15,2

Echte fietstijd: 4 uur

• 22 Juli 2022 - 10:42

Lucienne:

Hallo daar, wat een leuk verhaal weer….ik zie het allemaal voor me maar ben blij dat ik niet zoveel hoef te fietsen. Toch is het een prachtige relaxte vakantie…en ja de regen hier was ook overweldigend en de temperatuur shock ook…een verschil van meer dan 20 graden. Hopelijk was de overtocht mooi als jullie dit lezen heb je het gehad. Dan weer lekker verder op de pedalen en lekker bij de Griek…

• 22 Juli 2022 - 10:43

Gineke:

Gezellig om mee te lezen. Hele goede reis verder. Tot de volgende keer.

• 22 Juli 2022 - 11:44

Hermien En Angela Kerkum:

Wat een verslag! bedankt hoor!
    het lijkt ons zeer vermoeiend maar jullie zijn wel wat gewend!
    blijf gezond en fiets ze lekker!
    zijn zeer benieuwd hoe Denemarken is!

• 22 Juli 2022 - 12:20

Francisca:

Fijn dat het allemaal goed gaat.
    Knap wat jullie weer doen. Ik doe het niet na.
    De campinggasten zijn in ieder geval ook lekker vroeg wakker maar zullen blij zijn als jullie vertrekken.
    Veel fietsplezier weer !

• 22 Juli 2022 - 13:16

MARIA:

Vanmiddag gaan we weer naar Ellie van de Hoek . Zij kan de trap nog niet op De flessen wijn staan al klaar .
    Het is nu een heerlijke temperatuur , maar er is veel te weinig regen gevallen .
    Wat fijn , dat jullie tent het overleefd heeft!
    Geniet van alle goede dingen en blijf voorzichtig .

Liefs en groetjes ,

• 22 Juli 2022 - 16:27

Sandra :

Jullie zijn weer goed bezig! Wat een sportieve ouders hebben wij toch

• 22 Juli 2022 - 16:29

Sandra :

Oh berichtje werd maar half geplaatst...

Doen jullie nog aan rustdagen af en toe? Vanaf nu wordt het landschap wel weer wat gevarieerder denk ik?
    Veel succes en plezier!