Van Mon naar Tarup over de Bridge - Reisverslag uit Nyborg Strand, Denemarken van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu Van Mon naar Tarup over de Bridge - Reisverslag uit Nyborg Strand, Denemarken van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu

Van Mon naar Tarup over de Bridge

Blijf op de hoogte en volg Frans

05 Augustus 2022 | Denemarken, Nyborg Strand

Woensdag 3 augustus 2022

Vandaag gaan we het eiland Mon rond fietsen zonder bagage. Dat was een goed idee want met al die klimmetjes was het met bagage aardig zwaar geworden. Vooral het laatste stuk nvtaar de kliffen was dan heftig geweest. Zoals gebruikelijk met toeristische attracties was het daar heel druk. Eerst naar een uitzichtspunt gelopen en daarna met een trap naar beneden. Naar beneden was niet zo'n probleem maar meer dan 500 treden omhoog was best zwaar. Maar allemaal helemaal gedaan. Daarna terug. Was minder mooi dan de heenweg. Op de camping gedoucht en daarna boodschappen gedaan. We eten vandaag eenvoudig. Maaltijdsalade. Lekker. Rustige avond op de camping. Morgen naar Naestved.

Afstand: 54,3

Gemiddeld: 16

Echte fietstijd: 3 uur en 22 minuten

Donderdag 4 augustus 2022

Vandaag wordt het heel warm. 31 graden en dat is eigenlijk geen lekker fietsweer. Maar beter warm dan koud. Eerste stuk van 10 km hadden we windje mee en we vlogen over de weg. Daarna werd het wat lastiger maar gelukkig goed te doen. Weer eindeloze graanvelden onderweg. Wel mooi die vergezichten maar het wordt een beetje ééntonig. Na 84 km buffelen waren we om een uur of drie op de camping de Witte Zwaan . Tent opgezet, mede fietsers Diane en Ivo gemeld waar we stonden en in het zwembad gedoken. De lucht begon er al een beetje dreigend uit te zien maar het bleef wel droog. Om een uur of zes een plotselinge donderklap, veel wind en een stortbui van 3 minuten. Daarna bleef het droog tot een uur of 10. Diane en Ivo waren inmiddels gearriveerd. 'S nachts ook weer regen en om half zeven 's morgens weer een behoorlijke bui. Lekker blijven liggen to half acht. Toen was het droog en konden we de boel weer inpakken.

Afstand: 84,4 km

Gemiddelde: 17,6

Echte fietstijd: 4 uur en 46 minuten

Vrijdag 5 augustus 2022

Dus pas om half acht/kwart voor acht opgestaan. De boel weer ingepakt, maar de tent was al bijna droog dus dat viel mee. Om half 10 zaten we op de fiets te bibberen. Van 31 graden naar 15 of 16 graden was wel een hele overgang. Toch weer lekker op weg. Wanneer iemand denkt dat Denemarken vlak is dan heeft die het goed mis. Het is echt heuveltje op heuveltje af. Het idee was naar Korsor te fietsen en daar op een camping te gaan staan. Het ging echter allemaal zo vlot dat we om 2 uur de trein hebben genomen om naar Nyborg te gaan. Er ligt een brug van 18 km maar daar mag je niet met de fiets overheen. Alleen wanneer je meedoet met de tour de France mag dat wel. De trein inkomen met de fiets was nog wel een dingetje. Onze fietsen met bepakking zijn zwaar en til je niet in je eentje 3 treetjes op. Maar hulp is er altijd en vele handen maken licht werk. Of we overigens betaald hebben voor de fietsen was niet duidelijk. Stonden in elk geval niet op het kaartje. We hadden bedacht om in Nyborg op de camping te gaan staan maar we waren zo vroeg dat we nog een stukje door konden. In Tarup was ook een camping en daar zijn we naar toegefietst. Leuke camping aan zee. Verrassend was dat ook onze eenzame mede fietster er ook aan kwam. Dit hadden we niet met elkaar afgesproken. Het is nu 9 uur 's avonds en het regent weer lekker. Nog even een wijntje en de slaapzak weer in. Weten nog niet of we morgen hier blijven of dat we verder gaan. Inmiddels 1345 km gefietst.

Afstand: 70 km

Gemiddelde 15,4

Echte fietstijd: 4 uur en 31 minuten.

• 06 Augustus 2022 - 10:21

Angela:

nu zeg jullie maken nog al wat mee. een prachtig reisverslag! hier is het ook warm hoor ook 30 graden vandaag 20 tot 24 graden dus ook best lekker! we genieten van de verhalen!
    nog heel veel plezier en blijf genieten!
    liefs Maria, Hermien en Angela

• 06 Augustus 2022 - 11:34

Frits :

Respect hoor. Wat een verhalen weer. Beleef het helemaal mee.
    Schaam me nu wel een beetje voor mijn fietstochtje over de eilanden. Slechts 504 km met als hoogste obstakel de brug over het Amsterdam-Rijn kanaal. Nee, dat doen jullie duidelijk beter.
    Geniet ervan en schrijf er over!
    Dank hiervoor.

• 06 Augustus 2022 - 12:45

MARIA :

Wat een inspanningen !!
    Ik hoop, dat wij her gemakkelijker hebben in Fuengirola .
    Een heel mooi verslag .
    Vandaag is het hier rond de 20 graden .
    Dus een heerlijke temperatuur . Nog steeds geen regen in zicht .
    Leuk , dat je gisteren weer belde .
    Ellie is nog steeds niet in staat mijn trap op te lopen .
    Ik maar sjouwen met de flessen .
    Leuke foto ' s van Yvette ontvangen .
    De kinderen staan er allemaal goed op .
    Cato en Febe zijn bijna een jaar .De tijd vliegt .

Liefs en groetjes ,

• 06 Augustus 2022 - 12:46

Francisca:

Wat een verslag van alles weer. Heel leuk om het te lezen.
    Geweldig wat jullie doen.
    Fijn dat je iedere vrijdag even opbelt.
    Weer veel fietsplezier verder hoor!

• 06 Augustus 2022 - 13:14

Sandra :

Wat een reis weer! Jullie hebben er alweer een hele afstand opzitten. Hopelijk hebben jullie toch wel wat afwisseling in het landschap.
    Fijn dagen weer!

• 07 Augustus 2022 - 20:21

Freda:

Wat leuk om de foto van de krijtkliffen van Mon te zien! Een prachtig gezicht, zeker in het echt. Wij zijn er afgelopen april ook geweest met 500 treden omhoog en weer naar beneden. Ook het eiland zelf is prachtig.
    Jullie hebben een fantastische tijd!! Nog heel veel plezier verder!

• 08 Augustus 2022 - 08:07

Lucienne :

Wederom genoten van jullie reisverslag. Diep respect hoor voor al die fietskilometers in weer en wind.
    Op mijn luie stoel fiets ik mee…..en zie ook Møn weer voor me.
    Jullie maken weer prachtige herinneringen en ontmoeten leuke medefietsers…..
    Ik houd het bij kleine fietstochtjes hier en vele ommetjes en vandaag met een oude buuf naar de Floriade
    Groetjes van mij

• 08 Augustus 2022 - 10:59

Frans Roefs:

Wij hadden/hebben vrienden in Denemarken en zijn er regelmatig geweest. Weliswaar niet op de fiets maar wél op campings. Heel leuk om over diverse plaatsen te lezen waar wij ook geweest zijn. En dat Denemarken niet plat is had ik je ook wel kunnen vertellen....
    Ik geniet elke keer weer van jullie voortschrijdende verslag!
    Groeten! FzSuB ;-)

• 08 Augustus 2022 - 11:31

Kitty :

Erg leuk om jullie verslagen te lezen! Toch wel heuvelachtig daar! Jullie doen het fantastisch!
    Het weer is hier lekker nu, maar we gaan in de loop van de week weer naar 30 graden, ook het weekend. Bij jullie ook!
    Fiets lekker door, Groetjes Kitty