Van Schoonoord naar Krummhörn - Reisverslag uit Emden, Duitsland van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu Van Schoonoord naar Krummhörn - Reisverslag uit Emden, Duitsland van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu

Van Schoonoord naar Krummhörn

Blijf op de hoogte en volg Frans

18 Juli 2022 | Duitsland, Emden

Zondag 17 juli 2022 en maandag 18 juli 2022

Zondag om 9 uur vertrokken uit Schoonoord van de camping de kleine reus. Prima camping. Wel wat rumoerig door het dorpfeest op zaterdagavond. Weer lekker gefietst en het was dan ook prima fietsweer. Door lange lintdorpen bereikten we uiteindelijk Bad-nieuweschans. Bij een cola momentje in het plaatselijke café besloten om niet nog 20 km door te rijden. Camping opgezocht. Tent neergezet en boodschappen gaan doen. Besloten om bij het plaatselijke café ook te eten. Prima en ook nog een stukje Zwitserland-Nederland gezien. Weer op tijd naar bed. Camping was overigens aardig vol gestroomd.

Afstand : 67,5 km

Tijd: 3 uur en 48 minuten

Gemiddelde: 18.0 km

Maandag weer om 7 uur opgestaan. Mooi voor de meute uit want heel veel sanitair was er niet. Om 9 uur weer op pad. Vanaf de camping in bad-nieuweschans waren we zo in Duitsland. Verrassende omgeving. Mooi en afwisselend. Een heel stuk langs de Eems gefietst waar we niets van zagen want de dijk was erg hoog. Veel schapen op het fietspad. Moesten over met de boot in Ditsum naar Petkum. Een wereldhaven maar niet heus. Vandaar via Emden naar camping am Deich in Krummhörn. Leuke dorpjes onderweg met een Hollandse molen. We waren daar om kwart over vier. Was een erg warme dag. S avonds gegeten bij de pizzeria in het dorp. Morgen naar Norden.

Afstand: 78,2 km

Tijd: 4 uur en 26 minuten

Gemiddeld: 18 km

• 18 Juli 2022 - 22:38

Francisca:

Leuk jullie weer te volgen. Geweldig vind ik het wat jullie weer doen. Ik zou ook lekker vroeg opstaan om nog naar de wc te gaan en me te kunnen wassen. Hahaha. Bij jullie is het volgens mij gelukkig niet zo warm. Hier pfpfpf. Morgen nog warmer maar komt goed. Veel plezier nog hoor. De foto's zijn ook leuk en komen goed door.

• 19 Juli 2022 - 00:03

Yvette:

Jullie zijn lekker op weg! Veel succes met de komende etappes. Wij puffen morgen alweer huiswaarts helaas. Xx

• 19 Juli 2022 - 08:29

Lucienne:

Also das war wieder eine schöne Strecke. Dat was dus weer genieten.....hier houd ik me rustig.Was vanmorgen al om 06:00 uur aan de wandel met mijn logeer kleinhond want we waren vroeg wakker. Was heerlijk. Milan en Elaine zijn ondertussen goed gearriveerd in Cincinatti. Fijne reis nog en ik kijk uit naar de volgende etappe xxx

• 19 Juli 2022 - 09:41

Theo:

Klinkt allemaal goed! Hoe hoger hoe koeler! Geniet ervan. Groetjes Theo

• 19 Juli 2022 - 11:33

Angela Kerkum:

Hallo Frans en LIa,
    fijn dat alles goed gaat en dat het goed fietsweer is.
    vandaag hier erg warm maar we hebben de benedeboel toch gedaan!
    ga lekker genieten!
    groet Hermien en Angela

• 19 Juli 2022 - 13:54

MARIA:

Hier snikheet . Heel hard gewerkt voor de Voedselbank . Dat viel niet mee . Fijn , dat het goed met jullie gaat .

• 21 Juli 2022 - 10:43

Harry:

He bikkels, jullie doen het toch maar weer! Mooie route gaat dat worden. Trappen maar…

• 21 Juli 2022 - 14:06

Leo:

Goede route, naar het wat koelere noorden.
    Je moet er niet aan denken om nu in Spanje te fietsen.
    Jullie gaan lekker!