Van Geraardsbergen naar Cambrai - Reisverslag uit Cambrai, Frankrijk van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu Van Geraardsbergen naar Cambrai - Reisverslag uit Cambrai, Frankrijk van Frans Kerkum - WaarBenJij.nu

Van Geraardsbergen naar Cambrai

Door: Frans

Blijf op de hoogte en volg Frans

08 Juni 2025 | Frankrijk, Cambrai

Vrijdag 6 juni

De dag (vrijdag) dat we naar Doornik (Tournai) fietsten stond er veel wind en helaas voornamelijk tegen. Het was wel droog maar toen we in Tournai aankwamen waren we stuk en besloten daar de camping op te zoeken. Was wel een mooie tocht. In het begin langs het water, De Dender, en daarna wat heuvelachtige en open gebied. Maar met windtegen en heuvels valt het zelfs met een e-bike niet mee, want zet je de ondersteuning in een hogere stand dan ben je snel door de energie heen. Dus na 56 km stopten we, maar waren wel vroeg op de camping. 13.45. Tent opgezet en toch nog maar naar het centrum gefietst. Prachtig en gezellige Grote Markt. Biertje gedronken en nog wat te eten gehaald en terug naar de camping. Inmiddels waren de eerste buien gevallen. Maar met een biertje en een wijntje erbij was het goed te doen. 's Nachts barste het echt los. We zagen het niet zitten om alles nat in te pakken en dan ook zelf nog zeiknat te worden. Dus plotseling een rustdag op zaterdag 7 juni.

Heerlijk rustig zitten lezen. In de middag werd het droog en om 4 uur Tournai centrum maar weer opgezocht. Nog wat dingen bekeken. Een hele oude boogbrug over de schelde. Heerlijk mosselen gegeten. Daarna net droog naar de tent kunnen fietsen. 's Nachts werd het droog en de volgende ochtend alles droog in kunnen pakken.

Zondag 8 juni

Om kwart voor 10 zijn we vertrokken uit Tournai op weg naar Cambrai. Eerst 15 km langs de Schelde die hier een brede rivier is. Daarna door eerst door saaie dorpjes maar verder Frankrijk in werden de dorpjes gezelliger. Want ja we zijn inmiddels in Frankrijk gearriveerd. Door prachtige landschappen. Eerst door bosrijk gebied maar later over mooie open vlaktes. Er stond nog steeds veel wind maar omdat we meer zuid reden hadden we de wind opzij en soms een stuk mee. Schoten goed op en om kwart voor drie waren we op de camping. Was nog even gedoe om erop te komen want je moest je bij een zuil aanmelden. Toch gelukt natuurlijk. Nu lekker in de zon zitten en dadelijk eten bij Buffalo Grill.

Morgen gaan we in de buurt van St. Quentin.

• 08 Juni 2025 - 18:31

Sandra K:

Klinkt als een mooie route tot nu toe! En zo'n verplichte rustdag lijkt mij ook prima, haha.

Geniet er van!

• 08 Juni 2025 - 21:34

Francisca:

Geweldig dat jullie al in Frankrijk zijn.

Wat jammer van het weer, maar misschien wordt het nu beter.

Blijf genieten !

• 08 Juni 2025 - 22:41

Lucienne :

Heerlijk toch even zo’n onverwachte rustdag en lekker de boel weer droog ingepakt…..het

lijkt me zeker een mooie tocht dus genieten maar. Hier stond vandaag ook heel veel wind, veel afgewaaide takken en het is frisjes….maar het mooie weer is weer op komst en ik hoop bij jullie ook.

• 09 Juni 2025 - 10:38

Maria K.:

Fijn te weten ,dat het nog steeds goed gaat en jullie mooie dingen zien . Jammer , dat het weer niet zo goed is , maar jullie maken er in ieder geval wat van .

Straks gaan we naar Frnacisca om ook te genieten .

• 09 Juni 2025 - 11:56

Hans:

Mooie tocht. Klinkt allemaal bekend in de oren. Volgen jullie een fietsroute uit een boekje? Wat is de eindbestemming?